KGS Krijt Green Support  |  Polendwarsweg 2a  |  7796 HD   |  Heemserveen|  |  Nederland


Over KGS

'Carpinus Betulus. Fagus Sylvatica. Chaenomeles. Crataegus Monogyna... Duizenden Latijnse namen heb ik geleerd tijdens mijn hoveniersopleiding. Het vak zélf leerde ik pas echt in de praktijk. Eerst bij een aantal collega-hoveniersbedrijven en sinds 2002 als zelfstandig hovenier en boomspecialist.

De meeste Latijnse namen ken ik nog steeds. Niet dat ik ze nog dagelijks gebruik. Vandaag de dag heb je meer aan de namen van natuurstenen tegels, grindmêlanges of trendy verfkleuren. Want verharding en bebouwing winnen steeds meer terrein in de Nederlandse tuin. Jammer? Nee, ik vind van niet. De functie van de tuin verandert en als hovenier verander je mee. Dat maakt het vak ook afwisselend. Persoonlijk houd ik wel van strakke, minimalistische tuinen. De uitdaging zit ‘m daarbij in de perfecte balans van ‘dode’ en ‘levende’ materialen. Bestrating versus beplanting. Vast versus veranderlijk. Maar ik kan evengoed genieten van een echte bloementuin. Of een natuurlijke bostuin’.

Passie voor bomen
‘Bomen zijn mijn passie en een aparte specialiteit binnen het werk. Van advies en aanplant tot snoei en kap: ik doe het allemaal even graag. Het planten van een geschikte boom waar mensen heel lang plezier van hebben is leuk. Maar het veilig verwijderen van een ziek of gevaarlijk exemplaar is ook een kick. Dankzij een speciale klimopleiding, kan ik praktisch in iedere boom werken. Een kraan of hoogwerker is daarom meestal niet nodig en dat scheelt uiteraard in de kosten’.

Met de handen in de aarde
‘De combinatie van creativiteit en het echte tuinwerk past bij mij. Ik ontwerp en teken graag maar zet me geen dagen achter de tekentafel. Ik wil k met m’n handen in de aarde en met de kettingzaag in de boom. Bedenken en doen. Dat maakt het leuk’.

Menno Krijt, KGS Green Support

T : +31(0)6 21 56 28 21   |  Email: info@krijtgreensupport.nl